Mancarea îngrașă

  • Nu iau vitamine…
  • Nu iau anticoncepționale…
  • Nu râd…
  • Nu mănânc la ora 12 noaptea…
  • Nu fac sport…

… pentru că mă îngraș.

Le-ați spus? Sper că nu!

Le-ați auzit? Sunt sigură că da!

Nimic din ce-i mai sus nu adevărat dacă știți cum să manipulați situațiile în care sunteți puși (sau puse, că tot ziceam și de contraceptive).

Vitaminele nu îngrașă. Vitaminele (pastile, la ele mă refer) dau poftă de mâncare. Încă o dată: poftă! Nu foame, da? Vitaminele nu zic nimănui să mănânce o șaorma cu de toate sau să bea jumătate de litru de Cola lângă un kebab suculent. Nici nu ne împing să cerem două savarine pufoase și zemoase și trei clătite cu gem de căpșuni oricui ne dă o fărâmă de atenție.

Anticoncepționalele nu îngrașă. Habar n-am nici măcar dacă ele chiar dau poftă de mâncare. Eu tind să cred că e un mit care se înfige în mintea fetelor și de la prima pastilă le fac să creadă că-s leșinate de foame. De fapt, e o poftă autosugestivă confundată cu foamea, cred eu. Jur cu mâna pe inimă că până acum nici o folie de anticoncepționale nu mi-a pus un pistol la tâmplă să mă oblige în miez de noapte să mănânc o bucată mare de friptură de porc. E alegerea voastră dacă mă credeți sau nu.

Asta cu râsul chiar e de tot râsul. Dacă mai aud pe cineva zicând că râsul îngrașă cred că o să îi zic câteva de nici nu o să mai zâmbească. E atâta de stupidă chestia asta de n-am cuvinte. Eventual, pentru că râsul gâdilă mușchii, ne ajută să slăbim 0,000-și-ceva grame la o porție sănătoasă de amuzament.

Mâncatul la 12 noaptea poate îngrășa, evident! Dacă facem comandă de pizza și primim și-o Cola pe lângă, mmmmm, ne mai mirăm? Dacă roadem un morcov am mari dubii că ne facem balene (sau baleni? :D).

Sportul presupune efort. După efort apare pofta de mâncare sau chiar foamea. Păi da, dacă alergăm 15 minute și apoi ne răsplătim cu o tabletă de ciocolată pentru efort o să ajungem la mirifica idee că sportul îngrașă. Un pic de grijă, logică și informare și e simplu de dedus că sportul ajută la slăbit și la conturarea unui corp armonios.