Calatorie placuta!

Circul rar cu mijloacele de transport in comun, dar mai ales cu RATB o fac foarte rar. De obicei, am drum spre centru, la un suc, o bere, o ceva, unde nu vreau sa ajung cu masina (din afirmaţiile de mai sus se poate deduce uşor ce fel de viaţă socială am..) . Luni a fost o astfel de ocazie.

Ma duc in statie, iau autobuzu’, ma asez pe un scaun (erau multe libere, l-am luat la a2a statie de pe linia respectiva) si-mi ascult linistit, in casti, un mix Christian Green. La urmatoarea statie se urca multa lume. O babuta alearga sa prinda un loc aflat la doua scaune de mine. Reuseste, se aseaza, dupa care arunca priviri acre in jur. Se uită la mine, n-am idee ce o deranjează, clar e ca are o faţă parcă proastăt extrasă dintr-un borcan de castraveţi. Langă mine (în picioare!) se înghesuie un nene care-şi lasă geanta jos. Simt că sunt sufocat. Baba cu privirea, nenea cu poziţionarea strategică, şoferul cu căldura imbecilă din autobuz. Citește în continuare „Calatorie placuta!”

Anunt (ne)important pentru natiune

Si daca tot ati ajuns aici, hai sa va zic ce am patit ieri. Eram in parcarea de la IKEA. Parcarea full. Cica e criza in Romania, huh? Eram chiar departe de magazin, nu’s genu de om care vrea sa parcheze in usa magazinului pe o aglomeratie ca asta. Si nimeresc pe o alee in care se circula in coloana, bara la bara – masini care plecau. Nu prea se misca deloc respectiva coloana. Vad un nene care vine spre masina lui, la 3-4 metri in fata mea. Ma bucur ca prind loc, dau semnal, sa se vada.

Nenea se misca greu, no problem, oricum coloana se misca la fel de greu, deci nu incurcam pe nimeni. Si cum ma pregateam eu sa intru pe locul ce tocmai se elibera, vine unu’ din sens opus si se pregateste sa intre. Il claxonez, ii arat ca asteptam, ca semnalizam, etc. Deschide geamul si zice: – Ce ma, ai vazut ca se elibereaza si gata, vrei tu? Baaaaai smechere! .. Ce sa`i mai zic.. I-am explicat ca stau acolo de ceva vreme si`mi zice.. care bai, ca abia se misca coloana.. Anyway, a plecat prostu, probabil fara sa`si dea seama ca daca abia se misca, atunci chiar stateam de ceva vreme acolo:)).

Alta faza asemanatoare mi s-a intamplat in fata blocului. Gasesc un loc liber dar trec de el (1 metru). Semnalizez, incerc sa dau inapoi – unde sa mai dau, a venit o fufa in spatele meu si nu m-a lasat. Ii arat ca am fost primu’ (nu, nu cu degetul mijlociu:)) ), dar n-ai cu cine. Nu m-a lasat. Mai si zambea. 😐 E o faza de genul asta in Seinfeld.. cu George care trece de locul de parcare si da cu spatele..

Am fost pus si in situatia de a ajunge langa cineva care a gasit loc, mi`a explicat ca urmeaza sa parcheze si gata. Am trecut mai departe. Inteleg ca nu prea sunt locuri de parcare prin orasul asta de rahat, dar hai sa nu fim nesimtiti.