Lucruri care nu dispar cu anii

În naivitatea mea, cunoscută de apropiați drept prostie crasă, credeam că peer pressure dispare după pubertate. Credeam că undeva, cândva, după ce trecem măcar de amărâtul ăla de majorat pentru care toți ne zbatem (nu știți câte circuri au fost la mine-n familie, că doar vroiam să-l facem memorabil) începem să adunăm de-a lungul anilor măcar un pic de înțelepciune. Credeam că renunțăm să arătăm cu degetul și să râdem de alții. Eram sigură că trecerea timpului ne forțează să ne maturizăm măcar un pic.

Well, recent am descoperit că NU. Mai bullied îmi lipsește să fiu la 25 de ani (împliniți) și o să am tabloul complet de copii care aruncă cu bulgări de pământ unu-n altul chiar în viața mea.

Și nu pot să nu mă-ntreb cum am putut să fiu atâta de credulă încât să nu-mi dau seama că mai toate principiile mor în fața banilor? Cum am putut să fiu așa naivă încât să nu-mi dau seama că banii finanțează chiar și legături sufletești și că repară multe răni urâte și șterg din amintiri multe Eu nu o să fiu așa niciodată! rostite plângând cu sughițuri? Cum naiba nu m-am prins că întotdeauna cel care oferă mai mult câștigă și cel care primește adoptă toate obiceiurile primului?

Numere naive

Tocmai am reușit să citesc Uibesc, cartea lui Iv cel Naiv. Îmi plăcea și până acum Iv, dar nu l-am urmărit așa atentă. De-acum o să o fac. Poate fac cumva să am și Versez, că prea mi-a plăcut Uibesc. Am citit cartea cap-coadă și nu știu dacă de acolo mi se trage sau nu dar am început să-mi pun întrebări.

Oare câte posibile suflete-pereche avem în lume?

Oare câți potențiali cei mai buni prieteni respiră pe alte continente fără șansa de a ne întâlni vreodată?

Oare ce procent se alătură probabilității de a ne fi născut într-un cu totul alt loc, într-un alt colț de lume?

Oare câți dintre noi realizăm că viața trece pe lângă noi și petrecem cu niște străini mai mult timp decât cu cei pe care îi iubim?

Oare câți dintre noi își permit să lase tot în urmă și să plece în căutarea unei (posibile) himere?

Oare câte potențiale povești există-n noi?

Și câte posibile alte destine?

Nu știu ce-i cu filosofia asta la mine. Poezia m-a făcut să visez și întreg conceptul cărții m-a împins să desenez semne de întrebare la nelămuriri la care nu știu dacă vreau vreodată să primesc răspuns.

Ignorance really is bliss.

Arta de a face bagaje

Cine o deține? Ăla eu, ăla eu, nimeni?

Bine, hai că scriu eu niște sfaturi folositoare, că poate-poate le-oi și aplica! De fapt și de drept, probabil nu o să fac asta și înainte să plec în vacanță o să îmi alimentez și mai abitir dorința secretă de a inventa zâna bagajelor!

Deci, sfaturi de făcut bagaje, da?

  • Fă o listă clară cu ce îți iei la tine. Scrie lizibil și frumos și bifează ce ai pus deja în bagaj. Păstreaz-o ca să verifici la întoarcere. Cum fac eu de obicei? Scriu cu picioarele, măzgălesc peste și arunc lista pe undeva. Apoi găsesc ghemotocul, îl desfac și la întoarcere, în cel mai bun caz mai fac steluțe or something undeva… unde am loc.
  • Împachetează toate hainele frumos și pune-le în așa fel încât să câștigi spațiu. La întoarcere încearcă să le rearanjezi la fel de bine chiar dacă unele sunt în pungi de haine murdare. Cum e realitatea la mine? La dus ca la dus, dar la întoarcere le arunc pe toate-n troller și-n cel mai rău caz mă așez pe el ca să îl conving să se închidă.
  • Tot ce nu ai nevoie la îndemână merge în bagajul mare, restul în geantă/rucsac: acte, niște șervețele, portofel. La mine: bagajul mare plin ochi, geanta plină ochi, tâmpenii peste tot. Dacă am neoie de portofel… well, sap!
  • Nu căra chestii mari după tine. Cumpără recipiente mici și pune acolo ce ai nevoie. Eu: iau ditamai șamponul la mine în caz că-mi petrec vacanța într-o continuă spălare pe cap.
  • Puneți o etichetă pe bagaj dacă vrei să-l recunoști rapid printre altele. Eu am niște etichete destul de mari cu Snapto și un 🙂 pe trollere.
  • Nu-ți căra zece mii de perechi de pantofi. Nu are rost să cari o grămadă de chestii. Ia ce știi că ai comod, mai ales dacă ai mult de mers pe jos. Zilele trecute am plecat cu baleri în picioare și încă două perechi de papuci după mine. O idioțenie.