Romanul si cozile …

Am fost azi in zona si am zis sa vad si eu noul hypermarket Auchan, deschis cu tam-tam si cu promotii fel de fel, oferte atragatoare. Am mai vazut eu aglomeratie, dar cozi doar ca sa intri in magazin n-am vazut.

N-am stiut daca sa rad sau sa-i compatimesc pe cei ce se incapatanau sa stea la coada ca sa isi cheltuie banii sau sa ma enervez la lipsa de repsect si organizare a proprietarilor magazinului. Asa ca am lasat-o balta, m-am linistit si m-am intors acasa, dar nu inainte de a imortaliza momentul.

29 de milioane de utilizatori de telefonie mobilă au probleme de semnal acasă

Zonele rurale sunt cel mai puternic afectate în general. Cercetările efectuate de Uswitch.com au arătat că aproximativ 29 de milioane de oameni suferă în mod regulat probleme cu semnalul din casele lor.

Potrivit sondajului, peste un sfert din oameni (27%) declară că trebuie să se mute într-o altă cameră din cauza semnalului slab. Unul din șapte (14%) pleacă din casă pentru a obține un semnal mai bun. Când utilizatorii de telefonie mobilă au cerut ajutor furnizorului lor, peste o treime (37%) li s-a recomandat să se conecteze prin Wi-Fi.

Aproape două cincimi (39%) dintre respondenți folosesc în mod regulat apeluri Wi-Fi, în timp ce mai mult de o treime (35%) nu știu ce este. Problemele de recepție ale semnalului sunt cele mai grave în casele semidecomandate, aproape unul din trei rezidenți (30%) având un semnal sub standarde.

Zonele rurale suferă cele mai mari probleme de conectare și sunt cu aproape 50% mai predispuse decât rezidenții din regiunile suburbane să facă față situatiei. Mai mult de atat majoritatea utilizatorilor de telefonie mobila folosesc un serviciu de deblocare sim numit Unlock Code pentru a avea acces la toti furnizorii de telefonie.

Utilizatorii de telefonie mobilă se confruntă cu cele mai multe probleme în camera de zi, aproape patru din zece persoane (39%) având probleme de semnal acolo. Dormitorul (31 la sută) și bucătăria (29 la sută), în timp ce una din zece persoane (10 la sută) s-a plâns de semnalul slab la toaletă.

Expertul în telecomunicații Uswitch.com, Ru Bhikha, a spus: „Nu este nimic mai frustrant decât să trebuiască să mergi în jurul casei tale într-o încercare zadarnică de a obține un semnal decent, dar este o luptă trăită de 30 de milioane dintre noi.

„Dacă întâmpinați probleme la obținerea unui semnal bun, cea mai buna solutie ar putea fi efectuarea de apeluri prin Wi-Fi. Este ușor de făcut, dar va trebui să verificați dacă este acceptat de furnizorul dvs. de telefonie mobilă.

„Recepția mobilă în casa dvs. va fi determinată de un număr imens de factori, inclusiv acoperirea din zona dvs., grosimea pereților dvs. și prezența materialelor care pot bloca semnalul.