Ce trebuie sa stii daca vrei sa folosesti biotina pentru par

Cunoscuta si sub numele de vitamina B7, vitamina H sau coenzima R, biotina joaca un rol important in cresterea celulelor si in metabolismul grasimilor si aminoacizilor care alcatuiesc proteinele. Un deficit de biotina poate duce la caderea parului, la diferite probleme cu pielea si la lipsa de energie.

Daca nu ai posibilitatea de a ajunge la un salon de coafor Bucuresti pentru a avea parte de un tratament profesional pentru insanatosirea parului, poti alege capsulele cu biotina. Pe piata exista fel si fel de pastile care contin aceasta vitamina, multe dintre ele putand fi achizitionate fara reteta medicala. Cu toate acestea, inainte de achizitionarea oricarui medicament sau supliment alimentar, ar fi de preferat sfatul unui medic specialist, in cazul nostru, al dermatologului.

Unul dintre cele mai mari beneficii ale biotinei este ca ajuta la stimularea cresterii parului, facand firele mai groase si mai stralucitoare. De asemenea, biotina, in timp ce determina parul sa creasca mai repede si mai puternic, face ca firele sa fie mai stralucitoare. Aceasta este o veste buna pentru persoanele care doresc ca parul lor sa arate cat mai bine, precum si pentru cei care se confrunta cu probleme de sanatate ce duc la caderea parului.

Doza de biotina recomandata:

Deficitul de biotina este rar, asadar expertii in sanatate nu recomanda administrarea de suplimente cu prea multa concentratie de biotina. Oricine are varsta de 10 ani sau mai mult ar putea primi intre 30 si 100 mcg pe zi.

Bebelusii si copiii pana la 3 ani pot primi intre 10 si 20 de micrograme (mcg) pe zi, copiii cu varste cuprinse intre 4 si 6 ani pot primi 25 mcg pe zi, iar copiii cu varste cuprinse intre 7 si 10 ani pot primi 30 mcg pe zi. Femeile gravide sau care alapteaza pot avea nevoie de niveluri mai ridicate de biotina.

Discuta cu medicul personal despre aportul zilnic care ti s-ar potrivi. Acesta iti poate oferi cele mai bune sfaturi cu privire la modul in care poti creste in siguranta doza pentru a avea parte de cele mai mari beneficii.

Alimente bogate in biotina:

Daca nu vrei sa iei suplimente alimentare sau daca primesti deja cantitatea zilnica recomandata de biotina din pastile, insa vrei sa maresti aportul prin alimentatie, iata ce trebuie sa mananci:

  • ficat de porc sau de pasare;

  • galbenus de ou;

  • nuci, migdale sau arahide;

  • soia si alte leguminoase;

  • banane;

  • conopida;

  • cereale integrale;

  • ciuperci.

Caldura poate reduce eficacitatea biotinei, asadar opteaza pentru preparate crude sau minim prelucrate termic. Cantitatea de biotina poate varia si de la aliment la aliment, prin urmare asigura-te ca citesti informatiile nutritionale ori de cate ori este posibil.

Care sunt etapele de amenajare a unei curti?

Daca locuiesti la casa, unul dintre elementele esentiale ale acesteia este curtea. In curte te poti bucura de o oaza de verdeata, poti avea cateva elemete de relaxare ( un leagan, o fantana arteziana, etc ) si chiar iti poti amenaja un loc in care sa iei masa si sa petreci timpul cu familia. Pentru asta insa, trebuie sa stii cum sa o amenajezi corect.

Care sunt pasii pentru amenajarea corecta a unei curti?

1. Alegerea stilului de amenajare. Exista o multime de stiluri pe care le poti adopta, de la cel rustic, pana la cel modern, romantic, eco, business, etc. Alegerea stilului trebuie sa fie facut in functie de preferintele personale si in functie de zona in care este amplasata casa. La munte, spre exemplu, un stil rustic este cel mai potrivit. In zonele urbane, in schimb, un stil business sau modern este cea mai buna alegere.

2. Construirea aleilor. Aleile sunt unul dintre elementele centrale ale curtii. Este important sa alegi materialul potrivit pentru alei. In ultimii ani, foarte multi oameni au optat pentru  asfaltare curte , deoarece este un proces ieftin, care asigura alegi flexibile, rezistente, placute din punct de vedere estetic si usor de curatat. Exista si alte variante, precum betonarea sau pavarea.

3. Construirea dependintelor (  casuta de gradina, foisor, etc). Intr-o gradina va trebui sa folosesti tot felul de scule si unelte pentru ingrijire si va trebui sa ai spatii unde sa te ascunzi de ploaie sau de soare. Dependintele sunt o investitie serioasa, insa merita din plin.

4. Plantarea. Evident, ai gradina pentru ca iti doresti un spatiu verde, imbogatit cu tot felul de culori ale plantelor. Plantarea este un proces important, deoarece decide modul in care va arata curtea in timp. Poti alege din mii de variante de plante, care mai de care mai interesante. Asigura-te ca sunt plante potrivite pentru zona in care se afla casa si gaseste o combinatie coloristica buna.

5. Adaugarea micilor accesorii decorative. Nu trebuie sa lipseasca accesoriile decorative. Luminile, piticii de gradina sau alte accesorii de acest fel pot da viata unei curti.

Amenajarea unei curti este, de regula, un proces dificil. Daca acorzi atentie fiecarui detaliu insa, o poti transforma intr-un adevarat colt de rai in care sa te relaxezi ori de cate ori te intorci de la munca  si ori de cate ori ai nevoie de liniste.