Unde va grabiti?

Cate vieti au fost distruse, cata suferinta s-a cauzat, cata tristete. Toate pentru graba, neatentie, viteza, oboseala. Dar mai ales VITEZA. Nu intelegem ca viata e mai pretioasa decat timpul? Pare un paradox dar odata curmata viata ai pierdut timpul din ea. Odata distrusa viata pierzi din timpul pe care l-ai petrece in mod normal. Si pentru ce? Pentru ca ne grabim? Ne grabim unde? Si de ce?

Nu suntem indestructibili, fiecaruia dintre noi le se poate intampla, oricand, oriunde. Dar daca fiecare isi ia masurile de precautie sansele scad considerabil.Daca ne-am grabi acasa ( adica inainte de plecare) nu ar mai trebui sa gonim, daca am intelege ca centurile nu sunt un moft poate mai multii am supravietui, daca am intelege ca e mai important sa ajungem la destinatie decat sa ajungem REPEDE poate ca nici nu s-ar mai intampla atatea accidente!!!

Nu pot sa inteleg, atatea necazuri din cauza inconstieintei, teribilismului, grabei, oboselii dar si a banilor. Tot banii stau la cauza multor accidente! Cum? Ne grabim sa ajungem la timp si timpul inseamna banii pentru majoritatea dintre noi. Nu degeaba banii sunt ochiul dracului. Stesul si oboseala apar de cele mai multe ori tot din cauza baniilor ( a serviciului de obicei).

De ce sa riscam? Pentru un posibil castig ? Si ce riscam: tocmai Viata …adica tot timpul ce ne ramasese la dispozitie, adica privind dintr-u punct de vedere economic (si poate cinic) castigul potential rezultat din castigarea de timp ( foarte scurt de obicei) este neglijabil fata de riscul pierderii finale. Si totusi multi dintre noi riscam.

Accidentele de masina sunt un risc pe care ni-l asumam prea des, mult prea des …. De fiecare data cand punem castigul imediat ( in timp sau bani) deasupra vietii noaste. Nu riscam doar vietiile noaste ci si ale celor cene insotesc si pe cele ale celorlalti participantii la trafic.

De aceea va rog sa va ganditi de doua ori inainte sa va urcati obosit, beat la volan, de cate ori aveti tentatia sa calcati pedala de acceleratie, de cate ori faceti o depasire.