Ce faci când ai o zi proastă?

Astăzi a fost o zi mult prea lungă, una din acele zile în care totul merge teribil de prost. O persoană dragă ţie să ţi se îmbolnăvească subit cred că e cel mai trist lucru care ţi se poate întâmpla. Urăsc bolnavii. Urăsc spitalul şi tot ce ţine de el, probabil la fel ca mulţi alţii. Mi-am dat seama că în vara lui 2018, când am fost în Statele Unite la o urgenţă medicală, sentimentul a fost diferit.

Camera de aşteptare semăna mai degrabă sala de aşteptare de la coafor, ambianţă plăcută şi un personal nu doar foarte bine pregătit, dar şi cu obiceiuri sănătoase. Oare chiar banii mai multi fac ca medici să se poarte civilizat cu pacienţii? La noi pacienţii respectă doctorii, dar nu şi invers. Mici excepţii, ici colo.

Eu când am o asemenea zi, mă îndop cu mâncare nesănătoasă, nişte melodii emo şi un film lacrimogen. Legătura asta dintre mâncare şi sentimente mi se pare amuzantă de fiecare dată, ce bine ar fi dacă o ciocolată ar umple amărăciunea noastră. Citește în continuare „Ce faci când ai o zi proastă?”

Poți să iubești fără să întrebi de ce?

e la o vreme încoace nu mai pot să zbor și asta mă enervează. Prea des mă uit în portofel, prea des mă gândesc la ziua de mâine. Unde e clipa de acum, clișeul trăiește fiecare clipă? Criză, iPhone, rahați de câine, Kindle, ce sunt toate astea, de ce le dăm importanță și de ce ascult iar aceleași melodii?

Ne hrănim în fiecare zi cu aparențe și nu putem să iubim. Suntem incapabili să iubim. Pentru că totul începe cu un de ce. Toți analizăm, nu vrem motive simple pentru texte prea simple. Faptele au luat locul cuvintelor. Cuvântul nu mai are valoare, nu mai are putere. Cine mai crede în cuvinte astăzi? Eu nu.

Dar de ce am ajuns aici? Cine e de vină, ne simțim așa de bine când putem arăta cu degetul și atât de rău atunci când inexplicabilul își face loc în rutina noastră. Nu știu ce e cu iubirea asta, să fie oare overrated sau o substanță ieftină fără formă? De multe ori stau și mă gândesc la ce a fost, niciodată la ce va fi. Ce va fi mă îngrădește prea mult. Nu vreau să mă simt albastru din nou, e prea mult albastru în jurul nostru. Citește în continuare „Poți să iubești fără să întrebi de ce?”