Incredere si loialite

Rutierul danez, detinatorul tricoului galben dar si a celui pentru cel mai bun catarator, e in mijlocul unui scandal de suspiciune dopaj, dupa ce a fost suspendat de federatia daneza din echipa nationala. Motivul? Nu a trimis date privind locatia lui pentru controalele inopinate ale UCI. Pentru asta a primit al doilea avertisment, el recunoscandu-si eroarea. Dar suspendarea prevazuta de regulament este atunci cand sunt 3 avertismente, considerandu-se atunci test pozitiv.

Ce mi se pare mie ciudat este momentul ales pentru dezvaluire: stiau de 3 saptamani si anunta acum cand e purtatorul tricoului galben ?! Sa zicem ca nu asta ar conta, daca regulamentul interantional prevede suspendarea la 3 avertismente de ce se face atata tam-tam daca a primit al doilea avertisment? E mai complicata situatia decat pare la prima vedere. Trebuie mentionat ca el a fost testat si inainte si in timpul turului si nu au fost probleme.

Imi asum riscul de a fi “lovita sub centura” de rezultatele finale eu imi mentin increderea si prin urmare raman fana si pro Rasmussen.

P.s. inainte sa aflu de situatia lui Rasmussen vroiam sa scriu depre patinaj sau motogp, m-am razgandit si o sa incerc sa fac un update pe subiect. Promit o detaliere a subiectului pe viitor pentru ca acum incerc sa “rumeg” informatiile, si sa incerc sa nu reactionez la cald.

Fanaticul si violenta

Violenta in fotbal a devenit din anormalitate o normalitate, din pacate. Sa mergi la un derby sau chiar la un meci oarecare se poate transforma intr-o experienta neplacuta. Si inevitabil iti pui intrebarea: “Mai sunt in siguranta cand sunt inconjurat de fanatici/huligani?”. Oare mai are loc suporterul obisnuit in tribune?

Fanaticul are mania de a nega evidenta si ajunge pana la anihila ratiunea. El vine la stadion unde cu puterea data de a fi printre cei multi, il face ca din umilit sa umileasaca, din fricos, sa ajunga sa starneasca frica. Puterea aceasta pare sa nu mai aiba limite, eliberat pentru o zi, acesta are de razbunat multe. El nu vine la stadion pentru meci, ci pentru a se rafui cu “dusmanul”. Acesta din urma poate fi oricine nu-i impartaseste opinile, de la suporterii adversi la simpli spectatori.

Fanatici isi zic ultrasi, se definesc drept suporteri adevarati. Suporterul adevarat isi sustine echipa in mod civilizat, suporterul adevarat nu vine si distruge stadionul echipei pe care o iubeste, nu se bate cu jandarmi si cu suporterii echipei adverse, nu invadeaza terenu si lista poate continua. Stadioanele au devenit scene de razboi, iar infrangerea poate declansa adevarate revolutii. Citește în continuare „Fanaticul si violenta”