Taxi driver

Se intampla in viata sa cunosti oameni absolut exceptionali care raman atat cat e necesar sa-ti confirme ca drumul pe care mergi este cel bun. Dupa care pleaca, la fel de brusc precum au venit ! E ca si cum i-ai cunoaste dintotdeauna, e ca si cum prezenta lor in viata ta e ceva normal. Iar plecarea lor lasa un gol…

Un astfel de om special a fost soferul meu de taxi. A auzit prin statie, a cautat pe harta strada, a vazut ca e in apropiere si a preluat comanda. La inceput mi s-a parut un om nervos si dur. Cand i-am spus ca trebuie sa facem 2 opriri pe parcurs a bombanit dupa care a luat harta si a inceput sa caute prima adresa. Fara rezultat insa pentru ca strada nu era trecuta in ghid. Dupa 2 minute deja povesteam despre pasajul Basarab, despre Bucuresti si despre Viena. Dupa alte 2 minute deja parca ne cunosteam de-o viata.

La finalul cursei am indraznit sa-l intreb daca e liber si in seara urmatoare. Mi-a dat numarul de telefon si mi-a spus sa il sun cu jumatate de ora inainte. Si uite-asa mi-a devenit sofer pentru 3 saptamani ! Cand il sunam ii spuneam ca sunt “Oana, cu farmaceuticele” si incepea sa rada.

Omul e trecut prin viata si a fost o placere sa stam de povesti in fiecare seara. Povestile lui despre nordul Europei erau intotdeauna fascinante ! Dupa prima saptamana deja parca vorbeam cu acel tata ideal pe care orice copil si l-ar dori ! Am ajuns sa-i povestesc pana si despre experientele mele de condus masina fara permis.

In aceste 3 saptamani am vazut cum arata Bucurestiul noaptea… prostituate si pesti, curse de masini in parcarea din fata Athenee Palace, baietasi de cartier iesiti la “aer”. Cel mai misto a fost cand am mers inaintea coloanei oficiale. Toate stopurile erau pe verde, in fiecare intersectie era cate un politist, traficul era blocat, numai noi eram in fata coloanei si mergeam cu 100 la ora pe bulevard ! Si nimeni nu zicea nimic ! 🙂

Acum stiu de ce a fost el ! Am inteles mesajul si ce a cautat in viata mea exact in acest moment… Cel mai aiurea a fost ultima cursa. La final, dupa ce i-am dat banii si mi-a dat bonul, a zambit si am citit “ceva” in ochii lui. Si am stiut ca e bine acest drum !

And I miss him…