Prostia doare

… Și dacă ești beat doare și mai mult.

Dacă tot e weekend, să vă destind puțin cu o întâmplase amuzantă. Nu, nu eu sunt personajul principal … să zicem că sunt doar povestitor.

Renunț la introducerile din poveștile de adormit copiii și trec direct la conținut. Spre rușinea mea am trecut cam rar pe la facultate anul ăsta și acum chiar îmi pare rău că am pierdut unele evenimente care meritau văzute. Locul de fumat în facultate este pe casa scarii, mai exact doar între etaje, că acolo sunt geamuri și scrumiere. În rest, toată facultatea este “tapetată” cu fumatul interzis însoțit de amenințătoarele amenzi în bani și ore de muncă în folosul comunității.

Într-o zi cu soare, prea frumoasă să o pierd între patru pereți, m-am decis să fac o mică vizită la facultate să-mi mai văd și eu colegii cu care nu prea am socializat încă de la începutul anului I. După ce am trecut pe blat de “bodyguard-ul” de la intrarea în universitate, pentru că intrarea se face doar pe baza carnetului de student, carnet care numai el știe pe unde umblă. M-am dus direct la unul din chioșcurile din incinta universității (sunt la fiecare etaj) și mi-am cumpărat un pachet de țigări (da se vând țigări în universitate) și un Nestea și am plecat spre locul de fumat. Nu fumez în alte locuri nepermise, mi-e să nu mă pună să șterg holurile, sunt ale naibii de lungi.

Pereții universității sunt albi, cam prea albi. Cam ca ăia din spitale, doar că un pic mai curați. Motiv pentru care fiecare afiș lipit în scârbă pe pereți sare imediat în ochi, cred că face parte din strategia de marketing. Ok, ajuns la locul cu pricina (cel de fumat), printre obișnuitele reclame la carduri pentru studenți și soluții anti obezitate am zărit o nouă bucată de hârtie care până acum nu era acolo. Fac doi pași spre ea, în timp ce-mi aprind țigara și o dată cu primul fum tras adânc în piept citesc și titlul, scris MARE cu roșu. “ATENȚIE! STIMAȚI STUDENȚI.”. Dacă tot a început așa am zis să citesc și mai departe, doar și eu sunt student și poate mă interesează. Nu mai țin minte textul exact, dar o să încerc să îl reproduc. Scria ceva de genul:

“Datorită întâmplării de săptămâna trecută [data], când un student a căzut printre balustrade, vă rugăm să nu vă mai sprijiniți de balustrade și să le folosiți doar pentru scopul lor inițial. …. bla, bla Mulțumim.”

După ce am terminat de “lecturat”, m-a încercat un ușor zâmbet, după care automat am făcut un pas spre balustradă și m-am uitat în jos (eram la etajul 3). Cam greu să ajungi până jos de tot, spațiul e cam îngust … oare o fi reușit ? A murit ? Curios din fire am zis să mă interesez. Ceea ce am aflat m-a amuzat atât de tare și m-a motivat să și scriu despre asta.

S-a întâmplat la ora 7 dimineața când un “frumos” cuplu a sosit la facultate direct din club. Ea avea examen, el a însoțit-o și încă avea paharul de whisky cu el … jumătate plin. După ce și-a condus pițipoanca în sala de examen, s-a întors la locul de fumat (se pare că nici el nu vrea să spele holurile). Bănuiesc că îi era cam greu să stea pe picioare așa că balustrada a fost cel de-al 3-lea lui picior, dar se pare că și balustrada fusese în club toată noapte și a cedat. Culmea, el a avut loc printre balustrade și a ajuns de la etajul 4 până la parter … cu paharul în mână și ne spart. Din păcate dinții lui nu au avut norocul paharului și nici una din mâini … asta e (aici recitește titlul).

Oare s-a supărat prietena că nu a așteptat-o ?