Calatorie placuta!

Circul rar cu mijloacele de transport in comun, dar mai ales cu RATB o fac foarte rar. De obicei, am drum spre centru, la un suc, o bere, o ceva, unde nu vreau sa ajung cu masina (din afirmaţiile de mai sus se poate deduce uşor ce fel de viaţă socială am..) . Luni a fost o astfel de ocazie.

Ma duc in statie, iau autobuzu’, ma asez pe un scaun (erau multe libere, l-am luat la a2a statie de pe linia respectiva) si-mi ascult linistit, in casti, un mix Christian Green. La urmatoarea statie se urca multa lume. O babuta alearga sa prinda un loc aflat la doua scaune de mine. Reuseste, se aseaza, dupa care arunca priviri acre in jur. Se uită la mine, n-am idee ce o deranjează, clar e ca are o faţă parcă proastăt extrasă dintr-un borcan de castraveţi. Langă mine (în picioare!) se înghesuie un nene care-şi lasă geanta jos. Simt că sunt sufocat. Baba cu privirea, nenea cu poziţionarea strategică, şoferul cu căldura imbecilă din autobuz.

Apropo, ce dracu e cu căldura din autobuze? Fraţilor, când ne urcăm în autobuz suntem îmbrăcaţi ca de iarnă (doh) şi dăm peste caldura de vara. Ne mai mirăm ca put ca dracu mijloacele noastre de transport? ..Şi tocmai cred că mi-am dat seama ce era cu privirea babei: eram în tricou cu mânecă scurtă, din cauza căldurii.

La următoarea staţie, baba coboară!!! A alergat atâta ca să stea o staţie pe scaun!!!! Gâfâia cand s-a aşezat. Doamne, putea să crape!

Dar înainte de asta, a început să se foiască pe scaun, să-şi strângă nu-ştiu-ce. Cert e că nenea cu geanta de lângă mine a văzut scena şi a început şi el să se foiască. Se pregătea să ocupe locul babei. Aproape că-şi lua avânt. Ce n-a observat el era că şi alţii puseseră ochii pe locul lui. Pardon, al babei. Baba s-a ridicat şi, instant, locul a fost ocupat de o tanti care a sărit de la vreo 3 metri depărtare. Nenea cu geanta a fost şi el pe fază, dar viteza l-a trădat. Atletica doamnă nu i-a dat nicio şansă. Dezamagirea domnului era evidentă. Partea funny e că şi tanti respectivă a coborât după două staţii (şi-a odihnit curul 4-5 minute).

Tot cu ocazia călătoriilor mele cu mijloacele de transport am rămas cu o dilemă. De ce femeile trebuie să stea pe scaune? De ce trebuie să le lăsăm, noi, bărbaţii? Nu e asta discriminare? Nu vor ele egalitate? Luaţi de aici egalitate, girls! 🙂 De ce multe femei se uită urât la tine dacă ţi-ai irosit primele 2 secunde nesărind să-i cedezi locul? Cum îţi permiţi? Doubledeckerele sunt una din expresiile rasismului în UK. Mă rog, au fost. Femeile pe scaun în dauna bărbaţilor ar putea fi expresia sexismului. Nu că aş fi revoltat, dar vreau să înţeleg. De ce? Codul bunelor maniere? Să zicem. Dar.. de ce?? Propun să se pună afişe în autobuze şi metrou şi să se indice locurile pentru femei (scaun) şi locurile pentru bărbaţi (în picioare). Şi să se ieftinească biletele pentru femei, controalele să fie doar pentru bărbaţi.

Ce mă enervează pe mine cel mai mult sunt femeile cărora le cedez locul şi care preferă să-şi aşeze odraslele pe locul respectiv, sau paporniţa cu care au făcut piaţa, ele rămânând în picioare!! Deci nu înţeleg! EU m-am ridicat ca să stea o sacoşă cu legume?? WTF?