Arta de a face bagaje

Cine o deține? Ăla eu, ăla eu, nimeni?

Bine, hai că scriu eu niște sfaturi folositoare, că poate-poate le-oi și aplica! De fapt și de drept, probabil nu o să fac asta și înainte să plec în vacanță o să îmi alimentez și mai abitir dorința secretă de a inventa zâna bagajelor!

Deci, sfaturi de făcut bagaje, da?

  • Fă o listă clară cu ce îți iei la tine. Scrie lizibil și frumos și bifează ce ai pus deja în bagaj. Păstreaz-o ca să verifici la întoarcere. Cum fac eu de obicei? Scriu cu picioarele, măzgălesc peste și arunc lista pe undeva. Apoi găsesc ghemotocul, îl desfac și la întoarcere, în cel mai bun caz mai fac steluțe or something undeva… unde am loc.
  • Împachetează toate hainele frumos și pune-le în așa fel încât să câștigi spațiu. La întoarcere încearcă să le rearanjezi la fel de bine chiar dacă unele sunt în pungi de haine murdare. Cum e realitatea la mine? La dus ca la dus, dar la întoarcere le arunc pe toate-n troller și-n cel mai rău caz mă așez pe el ca să îl conving să se închidă.
  • Tot ce nu ai nevoie la îndemână merge în bagajul mare, restul în geantă/rucsac: acte, niște șervețele, portofel. La mine: bagajul mare plin ochi, geanta plină ochi, tâmpenii peste tot. Dacă am neoie de portofel… well, sap!
  • Nu căra chestii mari după tine. Cumpără recipiente mici și pune acolo ce ai nevoie. Eu: iau ditamai șamponul la mine în caz că-mi petrec vacanța într-o continuă spălare pe cap.
  • Puneți o etichetă pe bagaj dacă vrei să-l recunoști rapid printre altele. Eu am niște etichete destul de mari cu Snapto și un 🙂 pe trollere.
  • Nu-ți căra zece mii de perechi de pantofi. Nu are rost să cari o grămadă de chestii. Ia ce știi că ai comod, mai ales dacă ai mult de mers pe jos. Zilele trecute am plecat cu baleri în picioare și încă două perechi de papuci după mine. O idioțenie.