Când oricând înseamnă niciodată

Dacă mai aud chestia asta încă o dată de la persoanele pe care le invit la un suc/ o cafea și mă tot refuză, deși teoretic suntem prietene, cred că fac icter. Pe bune, ieri toată ziua mi-am amintit o fază recentă în care o amică pe care o invit ba la suc, ba la cafea, ba la mine, mi-a zis că nu poate să vină la o întâlnire cu mai mulți amici, dar pentru ea nu-i problemă că doar noi ne vedem oricând!

M-am mutat de 7 luni in the name of sinteza peptidelor și în astea 7 luni (!!!) singura chestie pe care am aflat-o de la ea a fost că o să fiu invitată la nuntă când va fi nunta. Booon. Bine că la un suc nu ne putem vedea ca să am un motiv să o consider prietenă, dar la un eveniment de câteva sute de euro, da!

Am observat că în ultimii doi ani numărul invitaților la evenimente de genul ăsta a crescut invers proporțional cu atenția pe care mi-o acordă oamenii ăștia în celelalte 364 de zile din an, chiar 265 în 2022.

Păi cum suntem noi prieteni dacă vrei să mă vezi doar atunci când tre’ să sar cu banu’? Eu exist și în timpul anului și de la amici și prieteni am anumite așteptări, altfel ar fi simple cunoștințe. Cum și ajung extrem de mulți de altfel.

Pentru că toată multe din ele au timp de un suc înainte de un eveniment mare la care TREBUIE să fiu pentru că înseamnă mult…

Din păcate, acel oricând din ”Ne vedem oricând!” înseamnă în 95% din cazuri niciodată (până mă mărit sau îmi botez pruncul).