Care sunt etapele de amenajare a unei curti?

Daca locuiesti la casa, unul dintre elementele esentiale ale acesteia este curtea. In curte te poti bucura de o oaza de verdeata, poti avea cateva elemete de relaxare ( un leagan, o fantana arteziana, etc ) si chiar iti poti amenaja un loc in care sa iei masa si sa petreci timpul cu familia. Pentru asta insa, trebuie sa stii cum sa o amenajezi corect.

Care sunt pasii pentru amenajarea corecta a unei curti?

1. Alegerea stilului de amenajare. Exista o multime de stiluri pe care le poti adopta, de la cel rustic, pana la cel modern, romantic, eco, business, etc. Alegerea stilului trebuie sa fie facut in functie de preferintele personale si in functie de zona in care este amplasata casa. La munte, spre exemplu, un stil rustic este cel mai potrivit. In zonele urbane, in schimb, un stil business sau modern este cea mai buna alegere.

2. Construirea aleilor. Aleile sunt unul dintre elementele centrale ale curtii. Este important sa alegi materialul potrivit pentru alei. In ultimii ani, foarte multi oameni au optat pentru  asfaltare curte , deoarece este un proces ieftin, care asigura alegi flexibile, rezistente, placute din punct de vedere estetic si usor de curatat. Exista si alte variante, precum betonarea sau pavarea.

3. Construirea dependintelor (  casuta de gradina, foisor, etc). Intr-o gradina va trebui sa folosesti tot felul de scule si unelte pentru ingrijire si va trebui sa ai spatii unde sa te ascunzi de ploaie sau de soare. Dependintele sunt o investitie serioasa, insa merita din plin.

4. Plantarea. Evident, ai gradina pentru ca iti doresti un spatiu verde, imbogatit cu tot felul de culori ale plantelor. Plantarea este un proces important, deoarece decide modul in care va arata curtea in timp. Poti alege din mii de variante de plante, care mai de care mai interesante. Asigura-te ca sunt plante potrivite pentru zona in care se afla casa si gaseste o combinatie coloristica buna.

5. Adaugarea micilor accesorii decorative. Nu trebuie sa lipseasca accesoriile decorative. Luminile, piticii de gradina sau alte accesorii de acest fel pot da viata unei curti.

Amenajarea unei curti este, de regula, un proces dificil. Daca acorzi atentie fiecarui detaliu insa, o poti transforma intr-un adevarat colt de rai in care sa te relaxezi ori de cate ori te intorci de la munca  si ori de cate ori ai nevoie de liniste.