Mă gândesc, nu ştiu de ce, dar mă gândesc la anii de şcoală.

Nu liceu. Şcoala generală, clasele primare. Când aveam de făcut compuneri pentru Paşte, Crăciun şi alte sărbători. Scriam toţi aceleaşi lucruri sau, mă rog, aberaţii. Înainte de paşte, la ora de desen, eram mai relaxat decât la toate celelalte ore de desen. De ce? Păi tema era foarte simplă: trebuia să desenez trei rotunduri vărgate şi împopoţonate, numite ouă. Nu conta că ouăle, conform tradiţiei, trebuia să fie roşii. Dădeam şi o tuşă de verde. Şi, parcă dădea bine şi cu puţin mov. Nu conta că ce făceam nu semăna a ou, nota era 10 orice aş fi făcut. Nu pentru că eram bun la celelalte iar învăţătoarea ţinea cont de asta. Dar era desen. Măcar la asta să aibă toţi copiii netalentaţi, recunosc, nota 10.

Azi nu mai desenez rotunduri vărgate. Nu mai lucrez la compuneri despre nimic. Nu mai fac ce fac alţi douăzeci şi ceva de copii/oameni. Şi asta e bine. Spun că e bine pentru că, la vârste mai înaintate de adolescenţă, mulţi rămân cu aceleaşi clişee, aceleaşi gesturi copilăreşti (cu sens figurat) neschimbate şi altele.

Oare la şaizeci-şaptezeci de ani o să spun acelaşi lucru despre acum?

Tags: , , ,

9 Comentarii to ““Compunere de Paşte””

 1. Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  Slab evaluat. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 54

 2. sinescu denisa, ne y3rtzy!

  Slab evaluat. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 52

 3. cuvantul JALNIC este putin spus pe langa ce ai scris tu . daca esti asa de talentata precum crezi mergi si tu la o olimpiada sau un concurs sa vezi acolo ce compuneri se fac .asa ca lasa talentul tau de compuneri . mai bine du-te la romanii n-au talent

  Dezbatere fierbinte. Tu ce crezi? Thumb up 39 Thumb down 33

 4. mai taceti ba ca ea macar o scris cv nu ca voi care sunteti aici doar ca sa comentati

  Dezbatere fierbinte. Tu ce crezi? Thumb up 13 Thumb down 10

 5. Stiti ceva, pe langa certuri, mie mi-a placut compunerea. Arata un adevar ar copilariei si imi place viziunea scriitorului. Voua nu va place?

  Dezbatere fierbinte. Tu ce crezi? Thumb up 8 Thumb down 13

 6. o da

  Dezbatere fierbinte. Tu ce crezi? Thumb up 9 Thumb down 8

 7. o mare porcarie…si cica asta e o ‘copunere’ ha asta e o descriere a sentimentelor tale(porcarii) si voi restul care va dati cu presupusul ca e faina habar naveti.

  Thumb up 2 Thumb down 2

Trackbacks/Pingbacks

 1. Dragi părinţi, | snapto's blog
 2. Compunere de Crăciun | snapto.eu

Lasa un raspuns!

Poti utiliza aceste taguri: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>